Divisioner

CTEKs verksamhet bedrivs utifrån två divisioner – Consumer och Professional.

Divisionsindelningen baseras på bolagets definierade kundgrupper och möjliggör en effektiv hantering av verksamheten. Divisionerna delar koncerngemensamma funktioner, såsom IT, HR, produktrealisation, marknadsföring, ekonomi och global service som innefattar bland annat kundtjänst, installationssupport och kundutbildningar.

Consumer

Inom divisionen Consumer erbjuds premiumbatteriladdare samt laddare till elfordon och tillbehör.

CTEK var pionjärer på marknaden med patenterade banbrytande lösningar för batteriladdning. Inom divisionen erbjuds ett brett produktsortiment bestående av över 200 olika produkter applicerbara inom flertalet fordonstyper och användningsområden.

CTEKs erbjudande består av flexibla, enkla och säkra lösningar med funktioner som verkar för att maximera batteriets prestanda och förlänga dess livslängd samt säkerställa en enkel och säker laddning av elfordon. Produkterna säljs till över 200 kunder genom både onlineförsäljning och fysiska butiker.

Divisionens kunder utgörs av både privatpersoner och företag, som exempelvis Mekonomen, Repco, Amazon, KGK och Norauto.

Professional

CTEK är ett välkänt varumärke med över 50 av de största och mest prestigefyllda fordonstillverkarna som kunder världen över.

Kundanpassade lösningar av EVSE och Low Voltage främst till fordonstillverkare, laddpunktoperatörer samt parkeringsbolag. 

Divisionens kunder består exempelvis av Ferrari, Porsche, Vattenfall och Stockholm Parkering.