En stolt arv som driver vår framtid

CTEK:s historia tog sin början för över 25 år sedan i Vikmanshyttan, en liten by i Dalarna i Sverige. Här skapade vår grundare, den svenska uppfinnaren Bengt Wahlqvist, den allra första batteriladdaren som använde elektronisk pulsteknik.

Tack vare Bengts tekniska kunskaper och hårda arbete föddes världens första ”smarta” batteriladdare.

Allt sedan starten 1997 har vårt produktsortiment växt avsevärt för att möta behoven hos fordonsägare, yrkesverkstäder och användningsområden inom många andra industrier.

Vi är stolta över att kunna säga att våra produkter får utmärkta recensioner av experter världen över och ofta slår konkurrenterna genom att utses till ”bäst i test”.

En stolt arv som driver vår framtid

CTEK och E-Mobility

CTEKs förvärv i maj 2018 av Chargestorm återspeglar vårt starka engagemang för att komma in på en snabbt växande sektor, E-Mobility. Chargestorm var Skandinaviens största producent och utvecklare av laddningslösningar för elfordon.

Med Chargestorms starka produktbas, nyskapande teknologi och expertis inom elfordon tillsammans med CTEK:s globala närvaro och goda rykte för hög kvalitet och innovation inom battery management, laddning och underhåll av fordonsbatterier, kunde vi erövra en för oss redan global marknad med EVSE-produkter.

CTEK och E-Mobility